I feel good

Den svarte kriserammen er tilbake på db.no i forbindelse med at svineinfluensaen har kommet til Norge. De to som er smittet «skal ikke være veldig syke og er nå på bedringens vei». Helsemyndighetene sies å være fornøyde med at forholdsreglene deres «har stått i stil til utbruddet». Noe man ikke akkurat kan si om mediedekningen; noen over gjennomsnittlig artige blogginnlegg om saken ligger her.

I denne anledning kan det være grunn til å minne om at det også finnes andre ting å være redd for. Reklameplakaten over henger overalt i Berlin. Jeg vet ikke hvem karen på bildet er, men han er sikkert en kjendis. Han smiler og ser sunn og frisk ut, i tillegg til at han altså føler seg «good». Går man litt nærmere og leser den lille skriften får man følgende, ikke spesielt betryggende informasjon:

Føler De Dem også bra? De kan likevel ha tarmkreft.

Jaha? Vi leser videre:

Man oppdager den nemlig ikke før det er for sent. Blir den oppdaget tidlig, er den imidlertid 100% kurérbar. Gå til tarmkreftundersøkelse idag, slik som jeg! Etterpå føler man seg mye bedre.

Det er mange som tjener på at folk er bekymret, så mye er helt sikkert. Men man kan jo aldri vite… så kanskje jeg skulle ta meg en tur til Felix Burda Stiftung likevel, og sjekke? Og kanskje hamstre opp noen flere munnbind og litt mer tamiflu når jeg først er igang? Det er jo helsen det står om.

Reklame