Jeg heter Audun Opland, er født i 1983 og kommer fra Steinkjer i Nord-Trøndelag. Utover det er jeg prest i Den norske kirke, lever i partnerskap, liker å lese ting som er på russisk og lengter kontinuerlig til Panama. Årsaken til at denne bloggen eksisterer går jeg ut fra er en underbevisst forestilling om at jeg har forferdelig mye bra å komme med.

Boris og Gleb (hvorav adjektivet «borisoglebskij») var de første kanoniserte helgener i den østslaviske ortodokse kirken. De ble begge myrdet av sin bror i kampen om kongetronen i Kyiv i 1015. Fordi de ikke satte seg til motverge, men frivillig lot seg drepe, mente man at de i kraft av sin død hadde vidnet om Kristi lidelse og dermed kunne regnes som hellige.

Reklame

4 kommentar to “Om Borisoglebskij”

 1. John-Arne Says:

  Hei Audun,

  Jeg ble selvsagt nødt til å kikke forbi. Kult navn på bloggen forresten. Tenkte bare jeg skulle tilføye at Boris Gleb er et sted på grensen mellom Norge og Russland, helt i nord, og er en grensestasjon. Altså et passende navn for et møtested mellom øst og vest.

 2. Marianne Says:

  Husker du den vesle bjørnen og den vesle tigeren fra barne-TV på åttitallet? De ville også til Panama.


 3. […] 26, 2009 av Harald Audun har markert seg med spennende innspill i kommentarfeltet. Audun har en egen blogg med det klingende […]

 4. Harald Says:

  Jeg har et ønske: Kunne du fikse en sånn fin liste over de siste kommentarene ute i sidesøylen din, tror du? Jeg vet at det bryter litt med den minimalismen du ser ut til å kjøre, men en sånn liste gjør det så innmari mye lettere å følge med på debatten, særlig dersom flere debatter går parallelt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s